9 tips om de zomer in huis te halen

Zomer in huis halen – De zomer is een seizoen vol warmte, levendigheid, kleuren en vreugde. Het is een tijd waarin de natuur op haar best is, met zonnige dagen en prachtige bloemen in volle bloei. Maar hoe haal je die zomerse sfeer in huis? Hier zijn 9 tips om de zomer in huis te halen!

tips om de zomer in huis te halen

Tips om de zomer in huis te halen

1. Vrolijke kleuren

Begin met het introduceren van heldere, vrolijke en levendige kleuren in je interieur. Denk aan kleuren zoals geel, oranje, roze en blauw die de zomerse sfeer nabootsen. Je kunt kiezen voor kleurrijke kussens, gordijnen, tapijten of zelfs wanddecoratie.

wanddecoratie zomer

zomers interieur

tips voor een zomers interieur

2. Natuurlijk licht

Laat zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen. Open je gordijnen en laat de zon je huis verlichten. Dit zal niet alleen je huis opfleuren, maar ook je humeur verbeteren. Tip: schaf lichtdoorlatende gordijnen aan in een mooie, lichte stof. Zo kan je ook binnen genieten van de lange zomeravonden!

3. Bloemen en planten

Als er iets is waar we een zomers gevoel van krijgen, dan zijn het wel bloemen en planten. Deze brengen niet alleen de natuur in huis, maar zuiveren ook de lucht en zorgen voor een levendige sfeer. Denk bijvoorbeeld aan pioenrozen in een vaas of een prachtige orchidee. Heb je geen groene vingers? Fleur je interieur dan op met mooie droogbloemen en/of kunstplanten.

zomer in huis halen

zomer in huis

bloemen in je interieur

4. Zomerse geuren

Als je de zomer in huis wilt halen, dan mag een zomerse geur natuurlijk niet ontbreken. Gebruik geurkaarsen, geurstokjes, etherische oliën of luchtverfrissers met zomerse geuren zoals citrus, jasmijn of lavendel. Deze geuren zullen je huis vullen met een frisse en zomerse sfeer.

5. Tuinmeubelen

Als je een tuin of balkon hebt, maak er dan een gezellige plek van met mooie, comfortabele tuinmeubelen. Denk aan een tuintafel om gezellig buiten te eten en een heerlijke loungeset om tot rust te komen. Als je tuin groot genoeg is, dan staat een tuinbank of picknicktafel ook erg leuk. Barbecue erbij en genieten maar!

Tip: heb je last van groene aanslag op je tegels? Wij hebben de beste tips verzameld om je tuintegels weer schoon te krijgen!

tuin zomerklaar maken

6. Zomerse decoratie

Voeg wat zomerse decoratie toe zoals zand, schelpen en zeesterren. Of wat dacht je van gekleurde kaarsen, plantenpotten of zomerse kussens? Als je het leuk vindt, kan je zelfs foto’s van je favoriete zomerherinneringen ophangen.

7. Houten meubelen

In het algemeen doen houten meubels het heel goed in de zomer. Ze creëren een landelijk gevoel waardoor bloemen en planten volledig tot hun recht komen. Uiteraard hoef je hiervoor niet je hele interieur te veranderen. Een houten dressoir of houten bijzettafeltje is ontzettend mooi, maar je kunt de zomer ook in huis halen met houten accessoires.

bohemian interieur

8. Rotan meubelen

Naast houten meubelen passen rotan meubelen ook perfect bij de zomer. Rotan is een natuurlijk materiaal dat de ruimte een warme, gezellige sfeer geeft. Een rotan stoel of rotan lamp is reeds genoeg om een bohemian style (lees: vakantiegevoel) te creëren.

9. Zomerse muziek

Je interieur zomerproof maken is één ding, maar je kunt nog meer in zomerstemming komen door zomerse liedjes te draaien. Muziek met een lekker tempo of een latin-tintje: wij houden ervan!

Door deze tips te volgen, kun je de zomer in huis halen en genieten van de warme en vrolijke sfeer, ongeacht het seizoen. Dus waar wacht je nog op? Begin vandaag nog met het brengen van de zomer in je huis!

Lees ook:

5 tips voor een zomerse strandsfeer in huis

10 tips voor een zomerse sfeer in je slaapkamer