Dit zijn de banken trends van 2024

Banken trends 2024 – De meubeltrends staan nooit stil. Dit jaar zijn er een aantal opvallende trends op het gebied van banken. Om je te inspireren, zetten we hieronder de belangrijkste banken trends van 2024 op een rijtje!

banken trends 2024

Banken trends 2024

1. Organische vormen

Organische vormen spelen een centrale rol in de interieurtrends van 2024. Denk aan fauteuils en grote modulaire banken met afgeronde hoeken. Deze vloeiende lijnen zorgen voor een flinke dosis rust en ontspanning in de ruimte. Tip: combineer verschillende materialen zoals hout, travertin, wol, linnen en fluweel om extra diepte in je interieur te brengen.

2. Kleurrijke banken

Kleur mag absoluut niet ontbreken in 2024. Neutrale kleuren zoals beige en grijs zijn tijdloos en mogen er dus nog steeds zijn, maar een beetje kleur is ook zeker welkom. Denk aan aardetinten zoals terracotta en bruin, groentinten of koningsblauw. Liever geen kleurrijke bank? Kies dan voor accessoires in felle kleurtjes zodat je alsnog mee bent met deze interieurtrend.

banken trends van 2024

3. Duurzaamheid

Wat is de trend in banken? Hergebruik en duurzame materialen zijn belangrijk in 2024. Kies voor banken die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of investeer in tijdloze stukken die lang meegaan. Een bank met houten poten is hier een mooi voorbeeld van.

trend banken 2024

4. Matzilver, chroom en geborsteld staal

Deze metalen afwerkingen zijn populair voor banken en andere meubels. Ze geven een moderne en elegante uitstraling aan je interieur. Ook in een industrieel interieur komen dit soort banken mooi tot hun recht. Zeker als je ze combineert met een mooie, industriële kast.

5. Modulebanken en grote ziteilanden

Ten slotte zijn modulebanken en grote ziteilanden ontzettend populair. Modulebanken zijn flexibel en passen zich aan aan jouw ruimte. Wanneer je verschillende modules combineert om een bank op maat te creëren, krijg je er veel comfort en gezelligheid voor terug. En een knusse woonkamer willen we allemaal, toch?

trend in banken

Kortom, de banken trends 2024 zijn een mix van organische vormen, kleurrijke accenten en duurzame keuzes. Voel je vrij om deze trends toe te passen in je eigen interieur en creëer een stijlvolle en comfortabele leefruimte!

Lees ook:

Hoe kies je de kleur van je bank?

Waar moet je op letten bij het kopen van een bank?

Ontdek hier dé vloeren trends van 2024