6 lifehacks waardoor je geurstokjes véél langer meegaan

Geurstokjes zijn een populaire en stijlvolle manier om je huis heerlijk te laten ruiken. Ze zijn eenvoudig in gebruik, hebben weinig onderhoud nodig en kunnen een lekker geurtje afgeven. Maar hoe doe je het langst met geurstokjes? Wij delen 6 tips waardoor je geurstokjes langer meegaan!

hoe doe je het langst met geurstokjes

Hoe doe je het langst met geurstokjes?

1. Kies voor kwaliteit

Welke geurstokjes ruik je het beste? Hoewel het verleidelijk kan zijn om te besparen op geurstokjes, is het belangrijk om te investeren in een kwaliteitsproduct. Goedkopere geurstokjes kunnen synthetische geuren bevatten die niet zo lang meegaan en niet zo aangenaam ruiken. Kies voor geurstokjes met natuurlijke oliën voor een langdurige, aangename geur.

Om een voorbeeldje te noemen: Rituals geurstokjes zijn kwalitatief een stuk beter dan de geurstokjes van de Action. Een bijkomend voordeel van de Rituals geurstokjes is dat je ze kunt navullen met de oliën die apart te koop zijn. Je hoeft dus niet iedere keer een volledig nieuwe flacon te kopen, alleen een refill. Hoe lang doe je met Rituals geurstokjes? Deze stokjes gaan tot wel 3 maanden mee, maar dan mag je ze niet te vaak omdraaien.

2. Draai de stokjes wekelijks om

Hoe ruik je geurstokjes beter? Een eenvoudige manier om de levensduur van je geurstokjes te verlengen, is door de stokjes regelmatig om te draaien. Dit helpt om de olie gelijkmatig te verdelen en zorgt ervoor dat de geur blijft vrijkomen. Hoe vaak stokjes omdraaien? Probeer de stokjes eenmaal per week om te draaien voor het beste resultaat. Doe dit zeker niet elke dag want zo zal de olie sneller opraken. Mocht je niets meer ruiken, dan kan je de stokjes na 4 dagen omdraaien.

In kleine kamers, zoals bijvoorbeeld het toilet, hoef je niet per se alle stokjes uit de verpakking te gebruiken. Zo kan je langer van je geurstokjes genieten. In grotere kamers, zoals de woonkamer, gebruik je wel het beste alle stokjes zodat de geur zich kan verspreiden over de hele ruimte.

Waarom gaan mijn geurstokjes zo snel op? Als je veel stokjes gebruikt, betekent dit ook dat de olie sneller op raakt. Wanneer je alle stokjes in een keer gebruikt, dan is de geur sterker, maar kan je minder lang genieten van de heerlijke geur.

geurstokjes langer meegaan

3. Plaats de geurstokjes op een geschikte plek

Hoe werken geurstokjes het beste? Waar zet je geurstokjes neer? De plaats waar je de geurstokjes neerzet, kan ook invloed hebben op hoe lang ze meegaan. Plaats ze uit de buurt van ramen en andere warmtebronnen zoals de verwarming, omdat warmte de olie sneller kan doen verdampen. Een koele, droge plek is ideaal. Denk bijvoorbeeld aan een dressoir of andere kast.

4. Gebruik minder stokjes

Als je merkt dat je geurstokjes snel opraken, probeer dan minder stokjes te gebruiken. Hoe meer stokjes je gebruikt, hoe sneller de olie zal verdampen. Begin met een paar stokjes en voeg er meer toe als je een sterkere geur wilt.

5. Bewaar overtollige olie

Als je geurstokjes op zijn maar er is nog olie over, bewaar deze dan voor later gebruik. Je kunt de olie in een luchtdicht bakje bewaren en later nieuwe stokjes toevoegen.

geurstokjes

6. Vervang de stokjes

Waarom ruiken mijn geurstokjes niet meer? Na verloop van tijd kunnen de stokjes verzadigd raken en minder geur afgeven. Vervang de stokjes om de paar maanden om ervoor te zorgen dat ze de geur effectief blijven verspreiden. Welke stokjes gebruiken voor geurstokjes? Deze losse stokjes zijn geschikt als geurstokjes. Uiteraard kan je ook nieuwe geurstokjes kopen.

Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je geurstokjes langer meegaan en je huis heerlijk blijft ruiken. Weet dat het ongeveer 24 uur duurt vooraleer je de geur in de kamer begint te ruiken. Bij het eerste gebruik heeft de geur namelijk wat meer tijd nodig om de stokjes te verzadigen. De eerste 24 uur hoef je ze dus zeker niet te draaien. Door de stokjes vaak te draaien, raken ze sneller op. Geniet van de heerlijke geur in huis!