5 tips voor een zomerse strandsfeer in huis

De zomer komt eraan en dat betekent warme dagen, een stralende zon en een rustgevende zee. Heb je niet altijd de tijd om naar het strand te gaan? Dan haal je toch gewoon die zomerse strandsfeer in huis! Hieronder delen we 5 tips voor een strandhuis interieur zodat je het gevoel hebt alsof je de hele zomer op vakantie bent, ook als je gewoon thuis blijft.

strandhuis interieur

Tips voor een zomerse strandsfeer in huis

1. Strandhuis interieur: veel hout

Een strandhuis is meestal gemaakt van hout. Zowel het skelet als de bekleding wordt van hout getimmerd, dus de muren en de kamers bestaan ook uit hout. Als je dus droomt van een strandhuis interieur, dan moet je met hout aan de slag om deze sfeer te creëren. Dit kan door middel van houten meubels en accessoires.

2. Lichte kleuren

Gebruik wit en beige als basiskleuren, en vul verder aan met kleuren die je mooi vindt. Om een strandhuis interieur te creëren, kies je wel het beste voor lichte kleuren en pastelkleuren. Donkere kleuren horen hier niet thuis en zullen niet voor een zomerse sfeer zorgen.

zomerse strandsfeer in huis

3. Natuurlijke materialen

Naast hout kan je ook gebruikmaken van andere natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan bamboe, riet, rotan, wol en linnen. Je kunt deze materialen verwerken in meubels, maar ook in accessoires zoals gordijnen, kussenhoezen en plaids.

4. Sfeervolle verlichting

Als je een warme, zomerse beach look in je interieur wilt creëren, dan mag sfeervolle verlichting natuurlijk niet ontbreken. In een strandhuis interieur wil je niet teveel licht, maar ook niet te weinig. Het is dus zoeken naar een balans. Zorg in ieder geval voor voldoende direct en indirect licht, en maak gebruik van sfeerverlichting en kaarsen. Extra tip: kies voor geurkaarsen in een zomerse geur om die zomerse sfeer nog meer in huis te halen!

strandsfeer in huis

5. Schelpen interieur

Ten slotte mogen mooie schelpen in je interieur niet ontbreken als je een zomerse strandsfeer in huis wilt brengen. Vul een schaaltje of een vaas met schelpen, of kies voor andere schelpen decoratie zoals een kussen in de vorm van een schelp. Ook een slinger met schelpen aan de muur ziet er ontzettend leuk uit!

schelpen in vaas

Met deze tips creëer je een beach vibe in huis en komt dat strandhuis interieur alvast een stuk dichterbij. Vergeet zeker niet om voldoende te ontspannen. In een strandhuisje kom je immers ook voor de rust, dus laat die telefoon en laptop eens vaker liggen en geniet van al het moois rond je heen. Veel plezier met inrichten!

Lees ook: 

9 tips om de zomer in huis te halen

10 tips voor een zomerse sfeer in je slaapkamer