Ontdek hier dé vloeren trends van 2024

Vloeren trends 2024 – De wereld van interieurontwerp is altijd in beweging, en vloeren vormen daarop geen uitzondering. Wat is de nieuwste trend in vloeren? Welke vloeren in 2024 zijn populair? Laten we eens kijken naar dé vloeren trends van 2024!

vloeren trends 2024

Vloeren trends van 2024

Duurzaamheid voorop

Duurzaamheid blijft een belangrijke trend in 2024. Consumenten kiezen steeds vaker voor milieuvriendelijke materialen zoals bamboe, kurk en gerecycled hout. Deze materialen zijn niet alleen duurzaam, maar geven ook een unieke en warme uitstraling aan het interieur.

Terug naar de natuur

Natuurlijke materialen en texturen zijn in 2024 nog steeds populair. Denk aan houten vloeren met een duidelijke nerfstructuur of natuursteen met een ruwe afwerking. Deze trend sluit perfect aan bij de groeiende behoefte aan rust en authenticiteit in het interieur.

vloerentrends 2024

Kleurrijke vloeren

In 2024 durven we meer kleur te gebruiken op de vloer. Van diepblauwe tapijten tot terracotta tegels: kleurrijke vloeren zijn een eenvoudige manier om een statement te maken in je interieur.

Patronen en prints

Patronen en prints blijven ook in 2024 een belangrijke trend. Of het nu gaat om een klassiek visgraatpatroon, een exotische tegelprint of een modern geometrisch ontwerp: met een patroonvloer voeg je altijd een vleugje persoonlijkheid toe aan je interieur.

visgraatvloer

Technologische innovaties

De technologie staat niet stil, en dat geldt ook voor de vloerenindustrie. In 2024 zien we meer slimme vloeren met ingebouwde technologie, zoals vloerverwarming en -koeling, of zelfs vloeren die energie opwekken als je erover loopt.

De vloeren trends van 2024 zijn divers en spannend. Of je nu kiest voor een duurzame houten vloer, een kleurrijk tapijt of een vloer met een opvallend patroon, één ding is zeker: in 2024 is er voor elk wat wils op het gebied van vloeren. Het belooft een spannend jaar te worden vol innovatie en creativiteit. We kunnen niet wachten om te zien wat de toekomst ons brengt!

Lees ook: Nieuwe vloer kopen: waar moet je op letten?