Wat te doen als je geen wasmiddel hebt?

Het overkomt ons allemaal wel eens: je staat klaar om een lading was te doen en realiseert je dat je geen wasmiddel meer hebt. Maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende alternatieven voor wasmiddel die je kunt gebruiken. Hier zijn een aantal opties om te wassen zonder wasmiddel!

wat te doen als je geen wasmiddel hebt

Wat te doen als je geen wasmiddel hebt?

1. Baking soda

Waarmee wassen zonder wasmiddel? Baking soda is een geweldig alternatief voor commercieel wasmiddel. Het is een natuurlijk product dat veilig is voor het milieu en je kleding. Voeg gewoon een halve kop baking soda toe aan je wasmachine in plaats van wasmiddel en draaien maar!

2. Kleding wassen met azijn

Wat kan ik gebruiken als wasmiddel? Witte azijn is een ander geweldig alternatief. Het heeft natuurlijke, reinigende eigenschappen en kan ook helpen om je kleding te verzachten. Voeg een kopje witte azijn toe in het zeepbakje waar je normaal wasmiddel in zou doen. Het is ook mogelijk om de kleren voor te behandelen met azijn om hardnekkige vlekken tegen te gaan.

3. Kleding wassen met afwasmiddel

Wat kun je in plaats van wasmiddel gebruiken? Afwasmiddel kan ook worden gebruikt als een noodoplossing. Het is echter belangrijk om te weten dat afwasmiddel in wasmachine veel schuim kan produceren, dus gebruik het zuinig.

Wil je vetvlekken uit kleding verwijderen? Dan is Dreft afwasmiddel jouw redder in nood! Breng een paar druppels aan op de vlekken, voeg een paar druppels toe aan je wasbeurt en de vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon.

alternatieven voor wasmiddel

4. Shampoo in plaats van wasmiddel

Kan je shampoo als wasmiddel gebruiken? Ja, neutrale shampoo kan ook worden gebruikt als een alternatief voor wasmiddel. Het is vooral handig voor het wassen van delicate stoffen. Gebruik gewoon een kleine hoeveelheid shampoo in plaats van wasmiddel.

5. (Hand)zeep

Geen wasmiddel in huis? Als je een stuk zeep bij de hand hebt, kun je dit raspen en gebruiken als alternatief wasmiddel. Het is een eenvoudige en goedkope oplossing als je geen wasmiddel hebt.

6. Zelfgemaakt wasmiddel

Je kunt ook je eigen wasmiddel maken met een paar eenvoudige ingrediënten zoals zeep, borax en washing soda. Er zijn tal van recepten online beschikbaar! Zelf wasmiddel maken is goedkoper en beter voor het milieu. Je gebruikt minder plastic als je je eigen wasmiddel maakt en er komen minder chemicaliën vrij bij het wassen.

Dit zijn zes alternatieven voor wasmiddel. Zoals je kunt lezen, is het dus geen ramp als je eens geen wasmiddel in huis hebt. Het is wel belangrijk om te weten dat deze alternatieven mogelijk niet zo effectief zijn als commercieel wasmiddel. Ze kunnen echter nuttig zijn in een noodsituatie of als je op zoek bent naar milieuvriendelijke opties. Het is ook belangrijk om te testen op een klein stukje stof voordat je deze alternatieven op je hele wasgoed gebruikt.

Lees ook:

Hoe krijg je je was snel droog zonder droger?

Afwasmiddel op? 4 alternatieven voor afwasmiddel

18 verrassende dingen die je met wasverzachter kunt doen