Hoe krijg je was snel droog zonder droger?

Het drogen van was zonder een droger kan een uitdaging zijn, vooral als je in een klein appartement woont of in een gebied met een hoge luchtvochtigheid. Maar maak je geen zorgen, er zijn verschillende manieren om je was snel te drogen zonder een droger. Hier zijn enkele tips!

hoe krijg je was snel droog zonder droger

Hoe krijg je was snel droog zonder droger?

1. Laat je wasmachine nog eens extra draaien

Je wasgoed laten centrifugeren zorgt ervoor dat de was iets minder vochtig en nat is. Spijkerbroeken, beddengoed en handdoeken zijn materialen die zeker wel een extra draaibeurt kunnen gebruiken. Echter zijn niet alle materialen hier tegen bestand dus controleer altijd eerst het wasvoorschrift op het label.

2. Hang je kleding op om te drogen

Als je buitenruimte hebt, maak dan gebruik van de wind en de zon. Binnen kan je een droogrek of zelfs een douchegordijnstang gebruiken. Zorg ervoor dat de kledingstukken niet tegen elkaar aan hangen, zodat de lucht eromheen kan circuleren.

3. Draai je was regelmatig om

Ook het draaien van kleding is een handige tip. Om een voorbeeld te noemen: een spijkerbroek droogt niet zo snel, dus als de ene kant droog is, draai je broek dan om zodat de andere kant ook kan drogen.

4. Gebruik een ventilator

Als je kleding binnen moet drogen, zet dan een ventilator aan om de lucht te laten circuleren. Dit versnelt het droogproces aanzienlijk. Uiteraard hoeft deze ventilator niet telkens uren te draaien, een beetje is al genoeg om je was snel te drogen zonder droger. Wil je je huis koel houden met warm weer? Ook dan komt die ventilator goed van pas!

5. Plan je wasdag

Als het mogelijk is, plan je wasdag dan op een zonnige dag. De warmte van de zon en de beweging van de lucht zullen je kleding sneller drogen.

6. Gebruik wasdrogerballen

Drogerballen kunnen helpen om kleding sneller te drogen door de luchtstroom in de kleding te verbeteren. Ze kunnen ook helpen om kleding zacht te maken, minder statisch en om kreuken te verminderen. Hoeveel drogerballen per keer? Over het algemeen is het aan te raden om 3 à 4 drogerballen per droogbeurt te gebruiken.

7. Strijk je kleding

Als je echt in tijdnood zit, kun je je kleding strijken terwijl ze nog vochtig zijn. De hitte van het strijkijzer zal het water verdampen en je kleding drogen.

8. Ventileer je huis

Een laatste maar niet onbelangrijke tip is om je huis goed te ventileren zodat er voldoende frisse lucht naar binnenkomt. Doe dus regelmatig de ramen open, bij voorkeur iedere dag. Frisse lucht voorkomt vocht in huis en zorgt voor een gezond binnenklimaat. Vooral de kamer waarin je vochtige kleding hebt laten drogen, moet je goed ventileren.

Het drogen van kleding zonder droger is dus zeker mogelijk. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor je kleding en het milieu. Het vraagt misschien wat meer tijd en moeite, maar met deze tips kun je je kleding efficiënt drogen, zelfs zonder droger. Veel succes!

Lees ook: Wasmachine kopen: waar op letten als je wasmachine koopt?