5 lifehacks waardoor je geurkaars langer meegaat

Geurkaarsen kunnen een warme, uitnodigende sfeer creëren in elk huis. Ze kunnen ook een aanzienlijke investering zijn, dus het is belangrijk om te weten hoe je ze het beste kunt verzorgen om hun levensduur te verlengen. Hoe moet je een geurkaars branden? Hoe gaan kaarsen langer mee? Hier zijn 5 tips om langer van je geurkaars te genieten!

geurkaars langer meegaan

5x lifehacks waardoor je geurkaars langer meegaat

1. De eerste brandtijd is cruciaal

Hoe lang mag je een geurkaars laten branden? De allereerste keer dat je een nieuwe geurkaars aansteekt, moet je deze lang genoeg laten branden om een volledige smeltlaag te vormen. Dit betekent dat het gesmolten was de hele weg naar de rand van de kaars bereikt. Dit kan tot 3 uur duren, afhankelijk van de grootte van de kaars. Door dit te doen, voorkom je dat de kaars in de toekomst een ’tunnel’ vormt, wat betekent dat alleen het midden van de kaars smelt en brandt.

2. Houd de lont getrimd

Hoe gebruik je een geurkaars? Het is belangrijk om de lont van je kaars kort te houden, idealiter tussen 3-5mm. Een langere lont kan leiden tot roken en een ongelijkmatige verbranding. Trim de lont elke keer voordat je de kaars aansteekt, nadat de kaars volledig is afgekoeld.

geurkaars

3. Vermijd tocht

Zorg ervoor dat je kaars niet in de buurt van een open raam, ventilator of airconditioner staat. De tocht kan de vlam laten flikkeren, wat kan leiden tot een ongelijkmatige verbranding en roetvorming. Geef ze bijvoorbeeld een plekje op de bijzettafel, salontafel of op de tv-kast.

4. Bewaar je kaarsen correct

Als je je kaars niet gebruikt, bewaar deze dan op een koele, droge plaats uit de buurt van direct zonlicht of intense lichtbronnen. Zonlicht kan de was doen smelten en de geur doen vervagen. Als je kaars een deksel heeft, maak hier dan zeker gebruik van.

Waarom deksel op geurkaars? Door het deksel op de kaars gaat de geur niet verloren. Het deksel op een WoodWick kaars heeft dan weer als doel om te gebruiken als onderzetter, om te voorkomen dat de ondergrond te heet wordt.

geurkaarsen

5. Gebruik een kaarsendover

In plaats van je kaars uit te blazen, gebruik je een kaarsendover om de vlam te doven. Dit voorkomt rook, wat de geur van de kaars kan beïnvloeden en roet kan veroorzaken.

Door deze eenvoudige tips te volgen, kun je de levensduur van je geurkaarsen verlengen en er langer van genieten. Onthoud dat een goede kaarsverzorging niet alleen helpt om je kaarsen langer te laten meegaan, maar ook helpt om ze veilig te branden. Geniet van de gezelligheid en de heerlijke geuren die je geurkaarsen te bieden hebben!

Lees ook: 6 lifehacks waardoor je geurstokjes véél langer meegaan