5 tips waardoor je bank langer mooi blijft

Heb je onlangs een nieuwe bank gekocht? Dan weet je als geen ander dat dit geen goedkope aankoop is. Daarom delen we in dit artikel vijf tips waardoor je bank langer mooi blijft, zodat je er zo lang mogelijk van kunt genieten.

tips waardoor je bank langer mooi blijft

1. Ga niet altijd op dezelfde plek zitten

De mens is een gewoontedier dus de kans is groot dat jij altijd op dezelfde plek en op dezelfde manier in de zetel zit. Hierdoor verslijt de ene plek sneller dan de andere. Probeer daarom elke dag op een andere plek te gaan zitten. Door je gewicht te verdelen, voorkom je dat een bepaald deel van de zetel te vroeg slijt.

2. Maak regelmatig schoon

Het avondeten wordt dan wel vaak aan de eettafel gegeten, maar een zak chips trekken we maar al te graag open op de bank. Het is dan ook belangrijk om de zetel regelmatig te stofzuigen, om te voorkomen dat etensresten of andere viezigheid in de vezels van de zetel gaan zitten.

Lees ook:

Hoe kattenhaar verwijderen van de bank?

Hoe krijg je drinken uit een stoffen bank?

hoe krijg je drinken uit een stoffen bank

3. Laat allesreiniger achterwege

Een allesreiniger mag er dan wel om bekend staan dat deze ‘alles’ reinigt, maar een zetel wordt toch niet zo blij van dit schoonmaakmiddel. Het is belangrijk om je zetel schoon te maken met het juiste schoonmaakmiddel en dat is per zetel verschillend. Voor een leren zetel heb je bijvoorbeeld andere schoonmaakmiddelen nodig dan voor een stoffen bank.

4. Zet je bank op de juiste plek

Heerlijk, op de bank in het zonnetje zitten, maar je zetel wordt hier niet echt blij van. Zonlicht kan er namelijk voor zorgen dat de zetel verkleurt of verbleekt. Ook de verwarming en zetels zijn geen beste vrienden. Vooral een leren bank kan je beter niet te dicht bij de verwarming zetten. De warmte zorgt ervoor dat het leer uitdroogt en daar wordt je zetel niet mooier van.

5. Verplaats je zetel op de juiste manier

Wie zijn woonkamer af en toe een make-over geeft, zal de zetel waarschijnlijk graag eens op een andere plek zetten. Maar als je de zetel verplaatst, is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Trek niet aan de leuning, maar til de zetel op aan de onderkant om beschadiging te voorkomen. Zo zal je sofa langer mooi blijven!