Hoe richt je een kleine badkamer in?

Het inrichten van een kleine badkamer kan een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs kan je een functionele en stijlvolle ruimte creëren. Wij hebben enkele badkamer inrichting ideeën op een rijtje gezet waarmee je het meeste uit jouw kleine badkamer kunt halen.

kleine badkamer inrichten

Hoe richt je een kleine badkamer in?

1. Gebruik licht en reflectie

Hoe laat je een kleine badkamer groter lijken? Een kleine badkamer kan groter lijken door gebruik te maken van veel natuurlijk licht en reflecterende oppervlakken. Kies voor een licht kleurenpalet en voeg een grote spiegel toe om het licht te weerkaatsen. Naast lichte kleuren op de muren kan je ook gebruikmaken van badkameraccessoires in lichte kleuren, zoals je opbergmandjes, handdoeken en zeeppompjes.

2. Kies voor zwevende meubels

Door kleine meubels in je kleine badkamer te plaatsen, zal de ruimte een stuk groter lijken. Plaats bijvoorbeeld een kleinere wasbak en kies voor een douche in plaats van een bad. Ook zwevende badkamermeubels zijn een uitstekende keuze. Zwevende wastafels en toiletten creëren de illusie van meer vloerruimte en maken het schoonmaken makkelijker. Dit minimalistische design zorgt tevens voor een moderne uitstraling.

Lees ook: Badkamermeubel kopen: waar op letten?

3. Benut verticale ruimte

Moet je een zeer kleine badkamer inrichten? Vergeet dan niet om gebruik te maken van de hoogte, bijvoorbeeld door planken of kasten hoog op de muren te hangen. Dit biedt extra opbergruimte zonder de bewegingsruimte te beperken.

4. Ga voor multifunctionele oplossingen

Hoe richt je een kleine badkamer in? In een kleine ruimte moet je creatief zijn. Kies daarom voor meubels en accessoires die meerdere functies hebben. Een spiegelkast biedt bijvoorbeeld zowel opbergruimte als een spiegel. Ideaal!

5. Minimaliseer de accessoires

Te veel accessoires kunnen een kleine ruimte rommelig maken. Beperk decoratieve items en kies voor functionele decoratie zoals mooie handdoeken of een stijlvol zeepbakje. Een beetje groen in de badkamer is ook zeker welkom. Houd het wel bij één of twee planten zodat je badkamer niet op een jungle lijkt. Een Monstera in een hoek van de badkamer staat prachtig!

hoe richt je een kleine badkamer in

6. Installeer een glazen douchewand

Een kleine badkamer met inloopdouche is niet onmogelijk. De glazen douchewand heeft immers het voordeel dat deze een open gevoel creëert en de ruimte groter laat lijken. Vermijd een douchegordijn of scheidingsmuur zodat de ruimte geen twee verschillende delen bevat.

7. Kies slimme opbergsystemen

Kies voor slimme opbergmogelijkheden zoals mandjes, lades en organizers om je spullen netjes te houden. Een opgeruimde badkamer oogt groter en rustiger.

8. Laat de vloer zien

Hoe meer van de vloer zichtbaar is, hoe groter de ruimte lijkt. Kies voor zwevende meubels (zie puntje 2) en houd de vloer zo leeg mogelijk.

9. Gebruik grote tegels

Misschien ben je geneigd om kleine tegels in een kleine badkamer te plaatsen, maar dat is niet zo verstandig. Grote tegels met weinig voegwerk geven een ruimtelijk effect, waardoor je kleine badkamer groter oogt. Kies ook voor lichte kleuren om de ruimte verder te vergroten.

10. Vergeet de verlichting niet

Ten slotte is goede verlichting essentieel in een kleine badkamer. Overweeg verschillende lichtbronnen zoals plafondspots en wandlampen om de ruimte goed te verlichten.

Een kleine badkamer inrichten vereist creativiteit en slimme planning. Door deze tips toe te passen, kan je een ruimte creëren die zowel praktisch als aantrekkelijk is. Onthoud dat minder vaak meer is en dat de juiste keuzes een wereld van verschil kunnen maken in je kleine badkamer.

Lees ook:

10 tips om je badkamer lekker te laten ruiken

Hoe richt je een klein appartement in?