10 tips om je badkamer lekker te laten ruiken

De badkamer is een aangename plek om te ontspannen en de zorgen van het dagelijks leven achter ons te kunnen laten. Het is dan ook belangrijk dat de badkamer een frisse, lekkere geur heeft. Maar hoe kan je je badkamer lekker laten ruiken? Welke geur voor badkamer is geschikt? En hoe laat je je toilet lekker ruiken? Met deze 10 tips creëer je een spa badkamer die heerlijk ruikt!

hoe kan je je badkamer lekker laten ruiken

Hoe kan je je badkamer lekker laten ruiken?

1. Regelmatig schoonmaken

Allereerst is het belangrijk om je badkamer schoon en opgeruimd te houden. Een schone ruimte ruikt van nature beter. Gebruik schoonmaakproducten met een aangename geur om de wastafel, douche en het toilet schoon te maken. Vergeet ook niet om de vloer en muren af te nemen.

2. Badkamer ventileren

Zorg voor een goede ventilatie in de badkamer. Laat na het douchen de deur open of zet een raam open om de stoom te laten ontsnappen. Dit helpt om muffe geuren en schimmel te voorkomen.

3. Geurkaarsen of wierook

Plaats geurkaarsen in je badkamer. Kies ontspannende geuren zoals lavendel, eucalyptus of jasmijn. Steek ze aan tijdens je douche of bad voor een rustgevende sfeer. Geen fan van geurkaarsen? Dan kan je eventueel geurstokjes plaatsen of wierookstokjes aansteken in je badkamer.

4. Essentiële oliën

Voeg een paar druppels essentiële olie toe aan je badwater of gebruik een diffuser. Lavendel, pepermunt en bergamot zijn geweldige keuzes om je badkamer te laten ruiken als een spa.

5. Geurblokjes voor het toilet

Hoe laat je je toilet lekker ruiken? Geurblokjes voor het toilet zijn als het ware een toilet geur parfum. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende geuren en kunnen makkelijk in de toiletpot worden geplaatst. Iedere keer dat je het toilet doortrekt, komt er een heerlijke geur vrij.

Komen er toch nog vieze geurtjes uit het toilet? Strooi dan een beetje baking soda in de toiletpot om deze geurtjes te absorberen.

6. Eucalyptus plant badkamer

Hou je van een eucalyptusgeur in de badkamer? Dan zijn eucalyptus geurstokjes wellicht iets voor jou. Daarnaast kan je een eucalyptusplant in de badkamer plaatsen. Let op: deze plant heeft veel daglicht nodig dus denk op voorhand na of dit mogelijk is.

Heb je niet veel daglicht in je badkamer? Dan kan je ook een paar takken bij elkaar binden en deze achter de douchekop hangen. Wanneer de douche aan staat, zal de warmte en de stoom, de geur van de plant versterken waardoor je heerlijk ontspant. Een wellness in je eigen badkamer!

geur voor badkamer

7. Badzout en bruisballen

Gebruik badzout met essentiële oliën of bruisballen om je badwater te verrijken. Ze zorgen niet alleen voor ontspanning, maar laten ook een aangename geur achter. Als je voor bruisballen kiest, dan laten deze ook nog een prachtige kleur achter in je badwater.

8. Verzorgingsproducten die lekker ruiken

Kies voor douchegels, shampoos en bodyscrubs met natuurlijke geuren. Denk aan kokosnoot, vanille of sandelhout. Deze producten zorgen niet alleen voor een schone huid, maar laten ook een subtiele geur achter in je badkamer.

9. Lekker ruikende handdoeken en geurzakjes

Was je handdoeken met een vleugje wasverzachter met een ontspannende geur. Zo wordt je badkamer elke keer dat je ze gebruikt, gevuld met een spa-achtige geur. Je kunt ook een paar geurzakjes in je badkamerkast leggen om je handdoeken lekker te laten ruiken.

10. Rustgevende muziek

Speel rustgevende muziek of natuurgeluiden af terwijl je in bad ligt. Het geluid van kabbelend water of fluitende vogels draagt bij aan de algehele spa-ervaring. Heerlijk, toch?

spa badkamer

Met deze tips kun je ervoor zorgen dat je badkamer altijd fris en uitnodigend ruikt. Probeer ze uit en kijk welke het beste werken voor jouw badkamer. Geniet van je frisse en geurige spa badkamer!

Lees ook: 10 tips om je huis lekker te laten ruiken