5 manieren om WD-40 in de keuken te gebruiken

WD-40 is een veelzijdig smeermiddel en roestoplosser dat vaak wordt geassocieerd met garages en werkplaatsen. Maar wist je dat je WD-40 ook in de keuken kunt gebruiken? Hier zijn vijf slimme manieren om dit handige product in je dagelijkse keukenroutine te integreren.

waar is WD-40 goed voor

5 manieren om WD-40 in de keuken te gebruiken

1. Roestvrijstalen oppervlakken reinigen

Waar is WD-40 voor? Wat kan ik doen met WD-40? Roestvrijstalen apparaten zoals ovens, koelkasten en afzuigkappen kunnen na verloop van tijd vlekken en vingerafdrukken vertonen. Spuit een beetje van het product op een zachte doek en veeg de oppervlakken schoon. Het verwijdert vlekken en laat een glanzende afwerking achter.

2. Verwijderen van plakkerige resten

Heb je stickers, lijmresten of plakkerige etiketten op je keukenkastjes of apparaten? WD-40 kan helpen! Spray het op de plekken met plakkerige resten en veeg ze weg met een doek. Het lost de lijm op zonder schade aan te richten.

3. Beschermen van houten snijplanken

Waar is WD-40 goed voor? Houten snijplanken kunnen na verloop van tijd uitdrogen en barsten. Breng een dun laagje van het product aan op je houten snijplank om het hout te voeden en te beschermen. Veeg het overtollige product af en laat het intrekken.

4. Voorkomen van roest op metalen keukengerei

Metalen keukengerei zoals messen, scharen en blikopeners kunnen vatbaar zijn voor roest. Spray een beetje WD 40 op deze voorwerpen en veeg het af met een doek. Dit helpt roestvorming te voorkomen.

5. Smeren van scharnieren en lades

Scharnieren van kastdeuren en lades kunnen na verloop van tijd piepen en vastlopen. Wat te doen tegen piepende scharnieren? Spuit wat WD 40 op de scharnieren en beweeg ze heen en weer om het smeermiddel te verspreiden. Dit houdt ze soepel en stil.

Je leest het: WD-40 is niet alleen voor de garage! Met deze slimme toepassingen kun je dit veelzijdige product ook in de keuken gebruiken. Let op: gebruik het spaarzaam en veeg altijd overtollig product af om vlekken te voorkomen. Zo kun je optimaal profiteren van de handige eigenschappen van WD 40 in je dagelijkse keukenactiviteiten.

Let op: Zorg ervoor dat je WD 40 veilig en volgens de instructies gebruikt. Test het eerst op een klein, onopvallend gebied om eventuele ongewenste effecten te voorkomen.