7 dingen die je met een kledingroller kunt doen

Een kledingroller is een handig hulpmiddel om kleding te ontdoen van pluisjes, stof en (huisdier)haren. Maar wist je dat je een kledingroller voor nog veel meer kunt gebruiken? Wij zetten 7 handige dingen op een rijtje!

kledingroller gebruiken

7x een kledingroller gebruiken

1. Dierenharen verwijderen

Heb je een hond of kat? Een kledingroller is ideaal om dierenharen van kleding te verwijderen, alsook van de bank of het tapijt. Uiteraard kan je ook elke dag stofzuigen, maar wellicht heb je hier niet elke dag tijd of zin voor. In dat geval is een kleefroller erg handig: even rollen en klaar!

2. (Toilet)tassen schoonmaken

Heb je een tas die wat stoffig of vuil is geworden? Gebruik een kleefroller om stof en pluisjes van de buitenkant van je tas te verwijderen. Kruimels in je tas? Ook die verwijder je gemakkelijk met de roller. Daarna is je tas weer helemaal schoon!

3. Stukjes glas van de vloer halen

Wat doet een kledingroller? Als je per ongeluk glas hebt laten vallen of kleine stukjes materiaal op de vloer hebt liggen, kun je de kleefroller gebruiken om ze op te pakken. De plaklaag van de roller houdt deze kleine deeltjes vast.

4. Glitters, confetti of dennenboomnaalden verwijderen

Na een feestje blijven er vaak glitters, confetti of zelfs dennenboomnaalden achter op je kleding of op de vloer. De oplossing? Even rollen en de kleinste deeltjes zijn verdwenen!

5. Apparaten en voorwerpen in huis schoonmaken

Gebruik een kleefroller om stof en vuil van elektronische apparaten, toetsenborden, afstandsbedieningen en andere voorwerpen in huis te verwijderen. De plaklaag maakt het gemakkelijk om zelfs de kleinste deeltjes op te pikken.

6. Lampenkap schoonmaken

Een lampenkap is mooi, maar vangt ook enorm veel stof op. Helaas kan je deze niet zomaar in de wasmachine stoppen. Maar wat je wél kunt doen, is ze schoonmaken met een kledingroller. Een paar keer rollen en van het stof is niets meer te zien.

7. Verfrollers schoonmaken

Wil je jouw muren een nieuw kleurtje geven? Dan is het belangrijk dat je verfrollers schoon zijn. Je kunt ze uiteraard uitspoelen en wachten totdat ze droog zijn, maar je kunt er ook gewoon met een kledingroller overheen gaan. De plakband neemt al het stof en vuil mee. Zo verlies je geen tijd en kan je meteen beginnen met verven.

Je leest het: kledingrollers zijn onmisbaar in huis. Daarnaast zijn ze goedkoop dus je hoeft er niet veel geld aan uit te geven. Mooi meegenomen, toch?!

Lees ook: Minder stof in huis: 5 handige tips