Hoe kun je het beste je wasmachine reinigen?

Wasmachine reinigen – Een schone wasmachine is essentieel voor frisse en hygiënische kleding. Na verloop van tijd kunnen zeepresten, vuil en bacteriën zich ophopen, wat kan leiden tot onaangename geuren en minder effectieve wasbeurten. Hoe kun je het beste je wasmachine reinigen? Hoe krijg ik mijn wasmachine weer fris? Hier zijn een aantal manieren om je wasmachine schoon te maken en in topconditie te houden.

wasmachine reinigen

Hoe kun je het beste je wasmachine reinigen?

1. Regelmatige reiniging

Het is aan te raden om je wasmachine minstens eens in de twee maanden grondig te reinigen. Dit helpt om opgehoopte resten en geuren te verwijderen en zorgt ervoor dat uw machine efficiënt blijft werken.

2. Een kookwas draaien

Wat is de beste manier om je wasmachine te reinigen? Een effectieve manier om je wasmachine te reinigen is door een lege cyclus te draaien op de hoogste temperatuurinstelling, idealiter rond de 80 of 90 graden. Dit helpt om zeepresten en bacteriën te doden.

3. Wasmachine reinigen schoonmaakazijn

Waar kun je het beste je wasmachine mee reinigen? Er zijn verschillende opties mogelijk. Een eerste middel is schoonmaakazijn. Dit is een uitstekend natuurlijk schoonmaakmiddel dat kan helpen bij het oplossen van zeepresten en mineralen. Giet azijn in het wasmiddelbakje en laat een lege hete was draaien. De azijngeur zal na de wasbeurt verdwijnen.

4. Wasmachine reinigen soda

Je wasmachine schoonmaken met soda is ook mogelijk. Soda, of zuiveringszout, is een ander natuurlijk schoonmaakmiddel dat zowel reinigende als ontgeurende eigenschappen heeft. Strooi ongeveer 100 gram soda direct in de trommel en draai een hete was.

5. Wasmachine reinigen vaatwastablet

Kun je je wasmachine schoonmaken met een vaatwastablet? Jazeker! Vaatwastabletten bevatten krachtige reinigingsmiddelen die ook effectief kunnen zijn voor het reinigen van uw wasmachine. Plaats een vaatwastablet in de trommel en start een kookwas.

6. De trommel, deur, lade en rubber schoonmaken

Maak een warm sopje en neem de wasmachine af met een vochtige doek. Reinig de trommel, de deur, het rubber in de deuropening en haal de wasmiddellade eruit om deze onder de kraan schoon te maken. Je kunt de lade ook in de vaatwasser stoppen om deze schoon te maken.

7. Het filter controleren

Controleer het filter van de wasmachine regelmatig op ophoping van vuil en resten die verstoppingen kunnen veroorzaken. Haal het filter eruit en maak het schoon met een vochtige doek.

8. Het zeefje in de watertoevoer reinigen

Maak elk half jaar het zeefje in de watertoevoerslang schoon om te zorgen voor een onbelemmerde watertoevoer.

Door deze stappen te volgen, kan je ervoor zorgen dat je wasmachine schoon en efficiënt blijft. Een regelmatige reiniging is niet alleen goed voor je wasmachine, maar ook voor de levensduur van je kleding. Neem de tijd om je wasmachine de zorg te geven die het verdient, en je zal beloond worden met frisse, schone was!

Tip: hier vind je nog meer handige huishoudtips!