Wat zijn de behang trends van 2024?

Als we kijken naar de behang trends van 2024, dan zien we een duidelijke verschuiving naar meer expressieve en dynamische ontwerpen. Dit jaar belooft een spannende mix van retro-invloeden, avontuurlijke texturen, magische grafische patronen en een terugkeer naar de rustgevende tonen van beige. Laten we kijken naar de behang trends 2024!

behang trends van 2024

Behang trends 2024

Retro revival: terug naar de jaren ’70

Welk behang 2024? De jaren ’70 maken een comeback met behang dat de kenmerkende kleuren en patronen van dat decennium omarmt. Denk aan geel, oranje, bruin en groen, vaak gecombineerd in gewaagde grafische ontwerpen. Maar het is niet alleen grafisch; natuurlijke patronen en texturen zoals kurk maken ook deel uit van deze trend, waardoor muren zowel stijlvol als functioneel worden.

Textuur en voelbare ervaringen

Glad behang is passé; 2024 draait om texturen die je kunt voelen. Textielbehang, zoals jute en rotan, wint aan populariteit, maar de echte vernieuwing komt met foam prints. Dit zachte, luxe ogende behangpapier biedt een nieuwe dimensie aan je interieur.

Kleurrijke statements

In een wereld die soms grijs lijkt, brengen de magisch grafische trends van 2024 een explosie van kleur. Deze trend gaat over het maken van statements met heldere, levendige kleuren. Paars gecombineerd met oranje, roze met petrol, blauw met geel; deze trend moedigt aan tot het spelen met kleurcombinaties, terwijl het toch een harmonieus geheel blijft door het gebruik van twee basiskleuren en één accentkleur.

behangtrends 2024

Beige en neutrale tinten

Welk behang woonkamer? Beige, zand en crème blijven een hoofdbestanddeel in de behangtrends. Deze kleuren bieden een rustige achtergrond en zijn veelzijdig genoeg om te combineren met de meer uitgesproken trends van 2024. Ze vormen de perfecte basis voor een interieur dat zowel trendy als tijdloos is.

Color blocking

Welk behang is hip? Color blocking is een trend die rechtstreeks uit de mode-industrie komt en nu de interieurwereld verovert. Het gaat om het combineren van blokken, strepen en gedurfde grafische prints in levendige tinten. Deze trend biedt eindeloze mogelijkheden om je interieur om te toveren tot een levendig en gewaagd statement.

3D behang

3D-behang creëert een illusie van diepte en voegt een extra laag toe aan de ruimte. Of het nu gaat om subtiele geometrische patronen of meer uitgesproken ontwerpen, 3D-behang is een trend die zowel visueel intrigerend als stijlvol is. Kijk maar eens naar onderstaand voorbeeld!

behang trends 2024

De behangtrends van 2024 bieden een wereld van mogelijkheden voor diegenen die hun interieur willen verrijken. Kies je voor de nostalgische charme van retro revival, de voelbare sensatie van textiel, of de speelse dynamiek van color blocking? Er is voor ieder wat wils!

Of je nu op zoek bent naar behang trends 2024 slaapkamer of (warm) behang woonkamer; deze trends helpen je ongetwijfeld op weg naar het vinden van het perfecte behang!